Modelele noi schimbă piața legală globală

Noile modele legale de livrare au avut deja un impact în segmentele de „lege a persoanelor” și pe cele ale companiilor. Iată câteva noi modele de companii de drept care schimbă contururile industriei juridice.

Fiecare a identificat și a răspuns la nevoile nesatisfăcute ale clienților – implementarea tehnologiei, procesului și capitalului pentru a le scala; concentrându-se pe scorul promotorului net (NPS), nu pe profit-pe-partener (PPP); și angajarea în îmbunătățirea și reinvestirea constantă a resurselor umane și tehnologice.

LegalZoom a întreținut peste 5 milioane de clienți, inclusiv întreprinderi mici și mijlocii de peste 1,5 milioane

Modelul de afaceri LegalZoom se concentrează asupra crizei de acces la justiție și oferă resurse legale accesibile, la timp și la prețuri accesibile, cu grade diferite de implicare a avocaților, de la documentele „de la sine” până la angajamentele avocatului.

Compania are un NPS de invidiat care a fost realizat concentrându-se pe satisfacția clienților, nu pe tehnologia singură. LegalZoom este o societate de avocatură cu tehnologie avansată, dedicată în mod deosebit unei experiențe pozitive a clienților, accesibilă, eficientă și accesibilă. Ea are procese stricte de control al calității și de performanță care urmăresc rezultatele și experiența clienților.

UnitedLex a lansat, ca proces juridic, compania externalizată (LPO) și a început să se transforme într-o companie de drept care oferă o gamă largă de servicii legale de afaceri pe tot globul. UnitedLex, precum LegalZoom, a creat un model de afaceri axat pe nevoile nesatisfăcute ale consumatorilor.

A recunoscut că firmele de avocați sunt puternice în experiența practică, dar nu dispun de expertiza tehnologică, de proces, de management al proiectelor și de nișă (cybersecurity, analiza datelor, asistență în litigii) pentru a furniza servicii juridice eficient, rentabil, colaborativ și expert. Compania a crescut enorm în ultimii ani și a rezervat aproape 2 MB de muncă „legală” în ultimele 18 luni.

Axiom este o altă companie de drept care a creat un nou model de afaceri conceput pentru a răspunde nevoilor nesatisfăcute ale clienților. Compania a lansat o alternativă agilă, la prețuri scăzute, dar de înaltă calitate față de modelul tradițional al firmei de avocatură, eliminând scările rulante de la modelul actual și schimbând riscul către clienții săi instituționali, cei mai mulți dintre ei având departamente juridice interne.

Axiom și-a mărit semnificativ capacitatea tehnologică și de proces în ultimii ani și acum operează ca furnizor de servicii juridice la nivel mondial. Structura corporatistă și accesul la capital îi permit să investească în resursele necesare pentru a satisface nevoile clienților.

Burford Capital este o companie de finanțare a litigiilor creată pentru a umple o altă piață nesatisfăcută a nevoilor de capital pentru a transforma litigiile de la o datorie către o clasă de active. Burford a înregistrat o experiență de invidiat, oferind clienților și acționarilor rezultate remarcabile, în timp ce „lărgimea terenului de joc” în litigiile comerciale mari.