Este important ca afacerea ta să aibă un avocat

Există doi profesioniști pe care fiecare afacere va avea nevoie de timpuriu: un contabil și un avocat.

Motivele pentru angajarea unui contabil sunt destul de evidente – aveți nevoie de cineva care să vă ajute să vă configurați „schema de conturi”, să vă revizuiți periodic numerele și să vă pregătiți toate declarațiile fiscale federale, de stat și locale necesare.

Motivul pentru angajarea unui avocat de afaceri nu poate, totuși, să fie atât de evident. Un avocat bun de afaceri va oferi asistență vitală în aproape toate aspectele afacerii dvs., de la respectarea de bază a zonării și de la consilierea privind drepturile de autor și de la marcă comercială până la încorporarea oficială a afacerilor, procese și răspundere. În primul rând, câteva reguli generale referitoare la avocați:

Dacă sunteți dat în judecată, este prea târziu

Majoritatea întreprinderilor mici au renunțat la angajarea unui avocat până când șeriful se află la ușă și le servește cu o chemare. Eroare greșită. Timpul de a vă conecta cu un avocat bun de afaceri este înainte de a vă fi dat în judecată. Odată ce ați primit o plângere și o plângere, este prea târziu – problema a avut deja loc și este doar o chestiune cu cât va trebui să plătiți (în costurile de judecată, onorariile avocaților, decontările și alte cheltuieli) pentru a rezolva problema.

Sistemul judiciar al României este mult ca un Motel Roach – este ușor să intrați în instanță, dar este foarte dificil să ieșiți odată ce ați fost „prins”. Majoritatea avocaților sunt de acord că, în timp ce nimănui nu îi place să pltească taxele avocaților pentru nimic, dar taxa pe care un avocat îl va percepe pentru a vă scuti de necazuri este o mică parte din taxa pe care o va percepe un avocat pentru a vă scoate din necaz după ce sa întâmplat.

De exemplu, companiile care sunt prezente în industria jocurilor de noroc, vor avea nevoie de un avocat. Pentru Unibet, atunci când cineva folosește Cod Bonus Unibet, iar acesta nu este valid, respectivul utilizator poate să dea în judecată compania Unibet.

O firmă mare sau o firmă mică?

În general, cu cât este mai mare firma de avocatură, cu atât este mai mare cheltuielile generale, deci cu cât sunt mai mari tarifele orare pe care vi se va plăti. Totuși, firmele mai mari au o serie de avantaje față de cele mai mici. În ultimii 20 de ani, avocații au devenit incredibil de specializați. Dacă utilizați un practician solo sau o firmă mică ca avocat, este posibil ca aceștia să nu aibă toate abilitățile necesare pentru a vă dezvolta afacerea.

Nu știu niciun practicant solitar și foarte puține firme mici (sub 10 avocați) care ar putea să vă descurce procesele, să negocieze locația dvs. de birou sau spațiu comercial, să depună un brevet sau o marcă comercială, să încheie un acord de licență software, să vă sfătuiască terminând un angajat perturbator și supravegheați întâlnirea anuală a companiei. Mai devreme sau mai târziu, acești „generalisti” vor trebui să vă aducă la cunoștință specialiștilor și veți avea de-a face cu doi sau trei (sau chiar mai mulți) avocați.