Cum să vă asigurați că plătiți avocatul la valoarea acestuia

Indiferent ce tip de metodă de facturare utilizează avocatul dvs., iată câțiva pași pe care îi puteți lua pentru a controla costurile juridice.

Avocatul estimează costul fiecărei chestiuni în scris, astfel încât să puteți decide dacă merită să îl urmăriți. Dacă proiectul de lege vine peste estimare, întrebați de ce. Unii avocați oferă și „capace”, care garantează în scris costul maxim al unui anumit serviciu. Acest lucru vă ajută să vă bugetați și vă oferă mai multă siguranță decât obținerea unei estimări.

Aflați ce creșteri ale timpului utilizează firma pentru a calcula factura. Avocații țin evidența timpului lor în trepte de șase minute sau de o jumătate de oră. Va costa un telefon de cinci minute 500 de lei?

Solicitați facturi lunare detaliate

Unii avocați așteaptă până când o factură devine mare înainte de a trimite o factură. Cereți în schimb facturi lunare și examinați-le. Cel mai evident steag roșu sunt taxele excesive; acest lucru înseamnă că prea mulți oameni – sau cei răi – lucrează la fișierul dvs. De asemenea, este posibil să fiți facturat în mod greșit pentru munca efectuată pentru un alt client, deci revizuiți cu atenție facturile.

Vedeți dacă puteți negocia reducerile cu plată promptă. Solicitați ca factura să fie redusă dacă plătiți în termen de 30 de zile de la data facturii. O reducere de 5% la taxele legale poate adăuga mii de lei la linia anuală de bază.

Fi pregatit. Înainte de a vă întâlni sau apelați la avocatul dvs., aveți documentele necesare cu dvs. și știți exact ce doriți să discutați. Adunați documentele necesare din timp, astfel încât avocatul dvs. nu trebuie să le citească în timpul conferinței și poate, în schimb, să ajungă la afaceri. Și nu îți apela avocatul de 100 de ori pe zi.

Faceți cunoștință cu avocatul dvs. în mod regulat. La prima vedere, acest lucru nu pare să fie o modalitate bună de a menține costurile în jos, dar veți fi uimiți de cât de mult reduc ciclurile nesfârșite de etichete ale telefonului care afectează antreprenorii și avocații ocupați. Mai important, o întâlnire lunară de cinci sau zece minute (chiar și prin telefon) vă poate economisi sume substanțiale, trăgând mici probleme juridice în regres înainte de a avea șansa să crească.

Majoritatea avocaților vor percepe o taxă unică pentru chestiuni de rutină, cum ar fi formarea unei societăți sau a unui SRL, dar nu va oferi voluntar o taxă fixă dacă nu o cereți. Asigurați-vă că vă întrebați dacă taxa fixă include plăți și când se așteaptă să se plătească taxa fixă.

Costurile unui avocat depind foarte mult de abilitățile acestuia. Așadar, acordați atenție atât discuțiilor pe care le purtați cu el, cât și experienței acestuia din trecut. Eventual, solicitați testimoniale de la partenerii acestuia pentru a vă asigura că totul este conform realității.